Neler Yaptık?
- 7/24 Anne Çalıştayı ve Araştırması
- Türkiye’de Anne Sorunları Çalıştayı
- Dünya temel anne hakları Çalıştayı
- Evden ekonomiye katkıda bulunan Anne Çalıştayı
- Aktif İş yaşamındaki anne sorunları Çalıştayı
- Ailede sorumluluk paylaşımı ve zaman yönetimi çalıştayı,
- Çocuk hakları ve istismar çalıştayı
- Mülteci Anneler ve Çocuklar Çalıştayı
- İstanbul genelinden farklı kesimlerden annelerimizi dinleyerek anne memnuniyeti anketi ve raporunu hazırladık
- Adana’ da engelli çocuklarımız ve anneleriyle bir arada engellere farkındalık günü düzenledik
- İstanbul Modern’e ücretsiz ve rehberli anneler için kültür buluşmaları düzenledik
- BiKahve BiSohbet etkinliğinde ilham veren Anne Güven Hokna ile buluştuk
- Adana’da annelerin temel sorunlarını Söz Annede diyerek belirledik ve uzmanlarımız ile bilinçlendirme semineri düzenledik
- Down sendromlu gençlerimize destek olmak için bir araya geldik
- BiKahve BiSohbet etkinliğinde Futurist Ufuk Tarhan ile annelik ve geleceği konuştuk
- Huzurevlerine ziyaretler yaparak hem manevi destek olduk hem de ihtiyaçları tespit ederek bunlar için kampanyalar başlattık ( Benim Annem Türkiye )
- Pendik ve Sancaktepe’de Aile ve Beslenme seminerleri verirken ailede beslenme eğilimleri araştırmalarını da uyguladık
- İftar Yemeği Daveti ( Dernek üye ve destekçileri ile )
- Doğal Ekmek Atölyesi
- Benim Annem Türkiye bağış kampanyası
- Babam Söz Verdi sigara bırakmaya yönelik farkındalık kampanyası
- Adana Valisi eşiyle Suriyeli Mülteci Kampı ziyareti
Neler Yapacağız?
Fiziksel Engelli Anne Mesleki Eğitim ve İstihdam Desteği Projesi
Topluma fayda sağlama amacıyla yola çıkan Anne Meclisi Derneği, engelli kadınlarımızın ve engelli çocuğu olan annelerin, uzaktan mesleki eğitim alabilmeleri ve aktif istihdama katılabilmelerine destek olmak amacıyla “Annelere Online Mesleki Eğitim ve İstihdam Desteği” projesini oluşturdu. Turkcell ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği desteğiyle tekstil tasarım ve moda konusunda uluslararası platformlarda ülkemizi temsil eden ünlü modacılar Ezra Çetin Soyay ve Tuba Çetin tarafından gönüllü olarak engelli kadınlara online-uzaktan eğitim verilerek onların mesleki anlamda yeterlilik kazanmaları proje kapsamında hedeflenen amaçlar arasındadır.
Projenin devamında gelen taleplere göre engelli kadınların evden veya aktif olarak bir iş yerinde çalışma hayatına adım atmalarına destek olacak bu projenin ilk eğitimleri, Kasım 2017’de başlatılacaktır.
Projenin eğitim süresi 6 ay olup, derslerin %90’ına evden istenilen saatte izlenilerek katılım sağlanabilecek. Eğitimin %10’luk kalan kısmı ise atölyelerde uygulamalı şekilde (ulaşım desteği konusunda ayrıca yardım sağlanacaktır) verilecektir. Eğitimleri yeterlilik seviyesinde tamamlayanlara Giyim Sanayicileri Derneği tarafından 3000 farklı tekstil firması arasından uygun olanlardan evde veya atölyede çalışma şeklinde istihdam olanakları da sunulacaktır.
İlk 6 aylık eğitime İstanbul genelinden 20- 50 engelli kadın ve engelli çocuğu olan kadın kabul edilecek olup, kendilerine tablet ve internet ile gsm imkanı ücretsiz tahsis edilecektir. Belirlenen periyotlarda psikolojik destek ve bilgilendirme seminerleri de proje kapsamında sağlanacaktır.
2019 Uluslararası Toplum ve Aile Kongresi
Öncelikle ilk konferans olarak, Türkiye’den çeşitli anne, aile kadın sosyal toplum kuruluşlarının, bakanlıkların, yerel olarak aileyle çalışmalarını sürdüren uzmanlar ve kurumların temsilcilerinin katılımıyla 1 veya 2 gün olacak şekilde Türkiye ve Anne verilerinin de oluşturulmasına yönelik bir konferans düzenlenecektir.
Böylece öncelikle sorunlar ve çözüm önerileri belirlenerek, kurumlara ön tavsiye yazıları geçilmesine, birden farklı STK paydaşlığında doğru projeler oluşturulmasına ön ayak olunacaktır.
Yetiştirme Yurdundaki Genç Kızlara Mesleki Eğitim ve Adaptasyon Projesi
Yetiştirme yurtlarında bulunan ( ilk olarak pilot bölge Adana olarak belirlenmiştir. ), herhangi bir üniversiteye devam etmediği için 18-21 yaşları arasında yurttan ayrılacak olan genç kızlara mesleki olarak sertifikalı eğitim verilmesi ve bu süreçte ev idaresi, toplumsal haklar, bireysel yaşam gibi konularda da destekleyici çalışmalar yapılması planlanmıştır.
Projeye katılan kızların mesleki eğilimleri, bu güne kadarki psikolojik ve fiziksel durumları ile yurt yaşamı sonrasında içinde kalabilecekleri olumlu olumsuz durumlar değerlendirilerek projeye kapsamında iyileştirmeler de yapılacaktır.
Mesleki eğitim sertifikasyonları sonucunda da projeye gönüllü destek olan girişimciler ve firmalar ile birlikte gerekli görülen durumlarda farklı şehirlerde korunaklı evler oluşturularak burada yaşama adaptasyon ve iş hayatlarına girmelerinde destek verilecektir.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi
Erkeklik, baba olmak, annelik, kadına şiddet, çocuk istismarı gibi konularda sıkıntıların yaşanması, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının hayata tam olarak geçirilmediğini göstermektedir.
Babalık Komisyonumuzun önderliğinde yürüteceğimiz projemizi başlatarak, farkındalık yaratıyoruz. Uzmanlardan oluşan komisyonlarımız ile çözümlere dair projeler geliştiriyoruz.